Förbättrad vidhäftning av metall- och plastdelar för en världsberömd tillverkare av designbeslag

Det danska företaget VOLA producerar högkvalitativa beslag och tillbehör.

På VOLA är kvalitet en del av företagskulturen. Endast perfekt är gott nog. Det krävs många års utbildning och erfarenhet för att hitta rätt yta och lutningsvinkel för perfekt lödning av en del.

VOLA är skandinaviskt hantverk designat av Arne Jacobsen 1968 i en klassisk och tidlös design, med stöd av den senaste tekniken.

VOLA originalinredning lever fortfarande upp till arkitekternas och byggarnas högsta standard när det gäller funktionalitet och design.

Förbättrad vidhäftning

På VOLA är funktionalitet och hållbarhet alltid i fokus. I sin strävan att hitta optimal ytspänning, energi och vidhäftning letade VOLA efter en lösning för att förbättra vidhäftningen av sina delar före limning.

VOLA ville förbättra vidhäftningen mellan metall- och plastdelar i sina serier med duschhuvud och vätskedispensrar. För att uppnå optimal vidhäftning av ett tvåkomponentslim rekommenderade VOLAs limleverantör en plasmalösning.

VOLA använde redan en Tantec PlasmaTEC-X för andra ändamål och det förekom inga tvivel om att de skulle investera i samma system igen.

”Vi har bara goda erfarenheter av Tantecs plasmabehandlare. Systemet är användarvänligt och för oss var det också avgörande att det är ett lätt och kompakt system. Tantecs servicenivå är hög och därför tvivlade vi inte på var vi skulle placera investeringen”, förklarar Peter Krogh, teknisk chef, VOLA.