Ytbehandling för plastkort

Det är mycket vanligt att ha problem med att skriva ut på plastkort. Detta beror på att de flesta typer av plastkort är gjorda av PVC, som har en icke-adhesiv natur precis som andra polymer- och kompositblandningar. Detta resulterar i dålig kvalitet på bläck- och tryckvidhäftning. På grund av detta har många företag problem när de skriver ut på plastkort eftersom det nästan är omöjligt att uppnå ett fast utskriftsgrepp och en solid täckning på plastkort i dessa material.

Tantec har identifierat problemet som många upplever vid utskrift på olika plastkort, inklusive visitkort, lojalitetskort och bibliotekskort för att nämna några. Vi arbetar outtröttligt för att ge dig en lösning som inte bara är effektiv, utan också ändamålsenlig genom att upptäcka nya sätt att ge en bättre vidhäftningskvalitet vid utskrifter.

Tantec erbjuder servicestandarder som är överlägsna de redan existerade i industrin. Med hjälp av toppmodern plasmaytbehandling ger vi oöverträffad bläckvidhäftning, även för höghastighetsbeställningar. Våra välutbildade och erfarna ingenjörer erbjuder ett brett utbud av tjänster tillsammans med denna expertis, såsom inkapsling, streckkoder, UV-utskrift, DOD-utskrift och ytrengöring.

Uppnå god vidhäftning vid utskrift av plastkort

För god vidhäftning av bläck till plast måste materialet som används ytrengöras för att göra ytenergin högre än bläckets ytspänning. PVC, som är det vanligaste materialet i plastkort, har låg ytenergi på cirka 34–38 dyner/cm² (mN/m)t. Detta är anledningen till att bläckvidhäftning på plastkort är ett problem för många företag.

Bläckstrålebläck har vanligtvis en fast ytbelastning, vilket gör att tillverkare arbetar för att upptäcka sätt och tekniker för att öka ytenergin hos materialet som skrivs ut på. Testning är en viktig del av att förbättra greppegenskaperna. Testning hjälper tillverkarna att bestämma vilket det bästa förhållandet är för vidhäftning mellan ytenergin hos det material som tryckningen kommer att äga rum på och ytbelastningen hos bläcket som används för utskrift.

Genom att samla in data via testning rekommenderar ingenjörerna på Tantec att det bästa sättet att mäta ytenergin hos ett material är att använda en kontaktvinkelmätare. Med hjälp av denna anordning kommer rigorösa tester utförda av ingenjörer att fastställa materialets ideala ytenergi i fråga om bläckets ytspänning. Dessa data kommer att hjälpa till med alla framtida förutsägelser av pålitliga nivåer av ytaktivering.

tantec-managament

Solving your adhesion problems

We have more than 40 years of experience in delivering and manufacturing quality, high-end surface treatment products for any industry.

Tantec has both standard machines, but also custom-designed machines.

Contact us today and get a quote. We are standing by to service you.

Solving your adhesion problems

We have more than 40 years of experience in delivering and manufacturing quality, high-end surface treatment products for any industry.

Tantec has both standard machines, but also custom-designed machines.

Contact us today and get a quote. We are standing by to service you.

The management of Tantec contact people

Löser dina vidhäftningsproblem

Vi har mer än 40 års erfarenhet av att leverera och tillverka högkvalitativa ytbehandlingsprodukter för alla branscher.

Tantec har både standardmaskiner och specialdesignade maskiner.

Kontakta oss idag och få en offert. Vi står redo att hjälpa dig.

 

Hur förbättrar plasmabehandling utskriftskvaliteten på plastkort?

När det gäller plastkortsutskrift är kvaliteten på bläckvidhäftningen av yttersta vikt. Vår idealiska lösning på detta är plasmabehandling, som inte bara är mycket effektiv, praktisk och miljövänlig, utan även kostnadseffektiv.

Plasmabehandling inbegriper tre processer som sker på molekylär nivå för att öka bläckvidhäftningen. Den första börjar när plasma, en tungt joniserad gas, utsätts för hög vitalitet i kombination med material såsom polymerer, keramik, metaller, kompositblandningar och till och med glas. När partiklarna exponeras börjar elektronerna runt molekylkärnan att röra sig bort på grund av temperaturökningen. Atomerna blir mycket heta och kan inte hålla sig kvar runt kärnan.

Det andra steget i processen börjar när dessa fria radikaler och olika partiklar som finns i den dynamiska plasman nu behöver något att binda med. Dessa partiklar ansluter till molekylerna på ytan av materialet, vilket medför utveckling av extra polära grupper.

När dessa nya polära grupper har bildats leder förändringen till att materialet är mer mottagligt för bläck. Denna process ökar inte bara kvaliteten på bindningsformationen, utan garanterar också en bredare spridning av bläcket för en bättre yta. Spärren av joner som plasman skapar avlägsnar också eventuella organiska föroreningar och lämnar materialets yta ren under processen.

När alla organiska föroreningar har tagits bort har du det perfekta ytförhållandet för bläck och överläggstryck för bästa resultat på plastkort. Det är detta som gör denna process och teknik till den bästa för jobbet.

Vilken plasmabehandlingsteknik är det bästa valet för dig?

Avancerade beställningar av plastkort bör helst välja atmosfärisk plasmateknik. Detta beror på att den är perfekt för höghastighetsutskrift med en procedur som är både effektiv och repeterbar. Denna teknik kan plasmabehandla upp till 30 000 kort i timmen och är helt anpassningsbar för att passa din monteringsprocedur.

Tantec utmärker sig i produktionen av denna toppmoderna teknik som är lika effektiv som den är ändamålsenlig. Inte bara det, det system vi erbjuder är hälften så stort som de konventionella atmosfäriska plasmabehandlingssystemen, vilket sparar ditt företag massor av golvyta som kan användas till annat.