Koronabehandling av skum och kartong | FoamTEC

FoamTEC

PP-kartong är tillverkad av blandade PP-sampolymer och har en stor nackdel – låg ytenergi, vilket resulterar i dålig ytvidhäftning för vattenbaserade lim och bläck.

Koronabehandlingssystem från Tantec ökar ytenergin avsevärt och förbättrar vidhäftningen.

Koronabehandling av skum och kartong. För att optimera behandlingen och minimera spill är det viktigt att hela skivans yta behandlas. För att uppnå detta resultat är det nödvändigt att ha koronaurladdningen runt kanten på skivan.

Tantec löser detta problem genom att öka tjockleken på isolatorskiktet, vilket ökar valsens livslängd och tillåter koronabehandling på kartongens kant.

Att öka isoleringstjockleken jämnar ut urladdningen och säkerställer enhetlig behandling av skivor med en tjocklek på upp till 50 mm.

FoamTEC finns för enkel- och dubbelsidig behandling. Justerbar elektrod som säkerställer maximal flexibilitet.

Justering av elektrodhöjd med digital avläsning. Vid behandling av wellpapp är det viktigt att begränsa behandlingen inuti hålrummen för att undvika minskad effekt och skapande av ozon.

FoamTEC med tjock isolering av motelektroder begränsar behandlingen inuti hålrummen.

Tekniska data

FUNKTIONER:
Lätt att installera och använda Systemet kräver tryckluft och elektrisk anslutning.
Enkel- eller dubbelsidig Behandlingssystem för både enkel- och dubbelsidig behandling tillgängliga.
Enkel justering av behandlingsbredd  De rostfria trådelektroderna kan enkelt justeras i behandlingsbredd. Detta kräver ingen förändring av elförsörjningssystemet.
Kontroll av wattdensitet  I kombination med HV-X-seriens kraftgenerator justerar systemet generatorns uteffekt enligt produktionslinjens hastighet.
Parallell öppning En parallell skjutanordning med pneumatiska cylindrar möjliggör enkel åtkomst till behandlingsområdet för rengöring och underhåll. 
Processkontroll  I kombination med HV-X-seriens kraftgenerator och PLC-enheter kan systemet mycket enkelt övervakas och justeras.
Kostnadseffektiv behandlingsprocess  Det behövs endast elektrisk ström för att uppnå effektiv behandling av skum och kartong, vanligtvis körs system på 1–4 kW beroende på bredd och hastighet.
Säker och ren Systemet är utrustat med säkerhetsbrytare och förreglingar för att garantera säker användning. Ozonfiltersystemet eliminerar det ozon som skapas under processen.
Tekniska data  FoamTEC-plasmabehandlare
Huvudström  3 Ph. 400 VAC eller 230 VAC (andra på begäran)
Behandlingseffekt  200-4000 Watts
Tryckluft 5–6 bar torr ren
Behandlingsområde Enkel- eller dubbelsidig behandling. Max. 50 mm tjock
Behandlingens bredd  10-3000 mm
Linjehastighet  1–30 m/min (övriga på begäran)
Behandlingsbara material PP, PE, PVC, nylon, PC, PVR med flera (endast icke-ledande)
Tillval Drivna rullar för rörelse av delar
Kontroll och anslutning  Komplett med pekskärm. (Standard – Proface)
Efterlevnad av regler  CE – RoHs – WEEE