Förbättrad vidhäftning för den mest avancerade spårningsenheten på marknaden

Kund

Trusted A/S är ett danskt företag som är specialiserat på högteknologiska och avancerade spårningssystem. Deras system använder en avancerad teknik med intelligenta sensorer. Trusted-spårare är de mest utvecklade, resistenta och anpassningsbara spårningsenheterna på marknaden och används i en lång rad branscher, till exempel byggnadsbranschen, vindkraft och transportbranschen.

De specialutvecklade spårarna samlar in data om position, rörelse, ljus, vibrationer, rotation, temperatur och luftfuktighet, vilket gör att användaren kan få en överblick och analysera dessa data.

Systemet är även utrustat med ett avancerat geofence-/larmsystem, som t.ex. förhindrar stöld.

Enheterna är utvecklade för att prestera under de svåraste omständigheterna med sina avancerade sensorer skyddade av en mycket motståndskraftig och vattentät låda.

Utmaning

Spårarna är utformade för att klara extrema miljö- och väderförhållanden. Med en motståndskraftig ytterlåda och epoxitäckta elektroniska delar. Spåraren är vattentät och motståndskraftig mot tung belastning. Den är faktiskt konstruerad för att klara att bli överkörd av en ångvält eller falla från ett flygplan.

Sedan Trusted grundades 1999 har de fokuserat på kvalitet, hållbarhet och design. Trusteds spårningsenheter har den längsta livslängden på marknaden. Även om det nästan aldrig förekommer klagomål, är en av företagets värderingar att deras produkter lever upp till namnet ”Trusted”.

För att förhindra eventuellt framtida vattenintrång eller sprickor beslutade Trusted att optimera vidhäftningen av den gjutna delen.

Teknik

En plasmabehandling avlägsnar alla föroreningar från materialets yta och förbereder den för vidare behandling. Material som plast kommer sannolikt att förlora all form av utskrift eller täckning från ytan på grund av den släta strukturen om de inte har förbehandlats. Plaster är tillverkade av polypropen och är homopolär, vilket innebär att de har dåliga vidhäftningsegenskaper.

En plasmabehandling av plastytor ger en effektiv förbehandling och aktiverar ytan före limning.

Lösning

Efter noggranna tester på Tantec märkte Trusted omedelbart en positiv effekt på sina gjutna delar. Trusted bestämde sig för att investera i Tantecs plasmabehandlare VacuTEC 2020 för att ytterligare optimera tätningen av dessa delar.

”Vi märkte en förbättrad vidhäftning av våra gjutna delar och det var ett stort nöje att arbeta med Tantec. Vi hade stort förtroende för Tantecs expertis och rådgivning. Den hjälp de gav vid driftsättningen var också mycket uppskattad”, säger Christiane Nico Jensen-Haarup, CTO, Trusted.