Kundanpassad koronabehandlare uppfyller alla önskemål om ytbehandling av polyetenskum

Kund

Vår kund i Tjeckien, C. Connect s.r.o., har just investerat i en Tantec koronabehandlare för ytbehandling av polyetenskum med varierande tjocklek. C. Connect kärnfokus ligger på konvertering och produktbearbetning för flera branscher som fordon, apparater, förpackningar, elektronik osv.

De stöder denna bransch med bearbetade material som skum, film, tejp och bindemedel.

Utmaning

Ändamålet med ytbehandling för bättre vidhäftning till polyetenmaterial är för att kombinationen av PE/PUR-skum inte kan limmas ihop termiskt. Kundens metod att sammanfoga med självhäftande tejp kräver en högre ytspänning hos PE-skummet.

Tidigare hade C. Connect en stor utmaning med att använda olika system anpassade till de enskilda delarna, och hade därför en efterfrågan på ett koronasystem som kunde anpassas till behandlingsprocesserna för olika delar, dimensioner och hastighet. Dessutom var det ett viktigt krav att delarna inte skadades.

Teknik

Under de senaste fyra decennierna har Tantec fått expertkunskap inom byggnadsbehandlare för extruderade, tjocka material som expanderade PE-, PP-, PS-, PVC-skumskivor (EPE/EPP/EPS/EPVC) och en mängd expanderade och korrugerade plastskivor.

Denna teknik är unik tack vare förmågan att hantera extremt hög spänning på upp till 40 kV. För att optimera behandlingen och minimera spill är det viktigt att hela ytan på skivan behandlas.

För att uppnå detta resultat är det nödvändigt att ha koronaurladdningen runt kanten på skivan. Att öka isoleringstjockleken jämnar ut urladdningen och säkerställer enhetlig behandling av skivor med en tjocklek på upp till 50 mm.

Tantec FoamTEC finns för enkel- och dubbelsidig behandling. Den har en justerbar elektrod, vilket säkerställer maximal flexibilitet och justering av elektrodhöjden med digital avläsning.

Lösning

Kunden valde en FoamTEC koronabehandlare, som kan anpassas exakt efter kundens behov och önskemål. Förutom förbättrad vidhäftning fokuserade C. Connect på en tillförlitlig lösning anpassad till hela vår produktionsprocess.

Hittills har organisationen använt liten koronabehandlingsutrustning och det var olämpligt för stora områden och materialens volym. Därför valde vi att investera i en Tantec koronabehandlingslösning som uppfyller alla våra krav. Vi har verkligen imponerats av förbättringar av produktionsprocesser och variationer i utrustningen”, säger Marek Vobořil, VD.