Optimerad vidhäftning av digitalutskrift på spraybehållare

En av Östeuropas största tillverkare av kvalitetsspraybehållare i kreditkortsformat med ett utbud av myggspray, antibakteriell spray, solskyddsspray och mycket mer har länge haft utmaningar med dålig vidhäftning för digitalutskrift på spraybehållare av polypropen (PP).

Den största nackdelen med att använda PP är dess låga ytenergi. Om du för närvarande använder PP, eller har gjort det tidigare, har du redan upplevt utmaningarna med låg ytenergi. Det är omöjligt att uppnå hållbar högkvalitativ utskrift på dessa ytor. Kombinationen av PP och digital bläckstråle kräver en mycket högre ytenergi än vad som finns på PP utan ytbehandling.

Ytbehandling med plasma eller korona modifierar den kemiska strukturen i plastmaterialens yta och förbättrar ytspänningen. Effekten blir en enhetlig yta, bättre vidhäftnings- och vätbarhetsegenskaper. Denna process resulterar i en högre kvalitet och mer hållbar utskrift.

Tillverkaren valde att investera i en RotoTEC-X koronabehandlare från Tantec. RotoTEC-X har topp- och bottenelektroder, och därför ytbehandlas båda sidor enhetligt samtidigt. RotoTEC-X-koronabehandlaren arbetar med en patenterad roterande elektrod, det är detta som skapar enhetlig ytbehandling av delar.

Den specialdesignade RotoTEC-X designades enligt kundens krav för deras produktionslinje.

”Vi hade stora utmaningar med vidhäftningen av digitalutskriften på våra sprutor och vi letade efter en samarbetspartner som kunde guida oss till rätt lösning. Efter grundliga efterforskningar fann vi att Tantec borde leverera en koronabehandlare till oss”, säger företagets försäljningschef, som förutom att vara nöjd med Tantec som samarbetspartner också kan rapportera bättre produktionseffektivitet.