Partiell behandling av paneler för förbättrad vidhäftning

Ytbehandling med plasmateknik är en innovativ och kostnadseffektiv lösning på utmaningarna med vidhäftning inom många branscher. Plasmaytbehandling är en pålitlig och miljövänlig metod för förbehandling före bindning, utskrift, målning och andra former av ytbehandling.

Tantec har just levererat ett system för bearbetning av solpaneler, vars syfte är att belägga solpaneler före limning. Kunden, ett stort, respekterat europeiskt företag, ville ha ett flexibelt, användarvänligt och miljövänligt system. Allt detta har uppfyllts med PlasmaTEC-X. Kunden hade ett nära samarbete med Tantec under testfasen innan de valde Tantec som leverantör.

De flesta solcellsproducenter ger långsiktiga garantier och det ställer höga krav på produktionen av artiklarna. Plasmabehandling är rätt lösning för rengöring och aktivering av komponenternas vätbarhet före vidare bearbetning i produktionslinjen. Systemets tillförlitlighet har bidragit till att behandlingen är enhetlig och med en jämn hastighet, vilket säkerställer enhetlig behandling av solpanelerna.

Beroende på den enskilda kundens produktionssetup kan systemet med PlasmaTEC-X utvecklas exakt efter kundens behov och krav. Lösningen finns som en ”fristående” lösning (se bilderna) eller kan integreras i en befintlig produktionslinje. PlasmaTEC-X levereras med en användar-PLC (Plasma Remote), som ger dig enkel åtkomst till inställningarna, så att du kan ändra dem efter behov i händelse av förändringar i behandlingen.

För mer information, kontakta vår säljavdelning eller ring oss på +45 7558 5822