PlasmaTEC-X är en viktig del av en noggrann skumdoseringsteknik

Den brittiska tillverkaren ASD Lighting PLC har sedan 1982 formgivit, utvecklat och tillverkat högkvalitativa belysningsprodukter. En ny och avancerad tätningsprocess installeras nu på fabriken i Rotherham, Storbritannien. ASD Lighting har valt en komplett lösning med hög precision, ContiFoam skumdoseringsteknik och ytbehandling med Tantecs utrustning, som förutom hög produktionskvalitet säkerställer minskade kostnader och snabbare leveranstider och har dramatiskt minskat ASD Lightings koldioxidavtryck genom att ta bort transporter till och från leverantörer av packningslösningar.

En av ASDs viktigaste principer och ett viktigt löfte är ”leverans en vecka efter beställning”. Detta, i kombination med ökad efterfrågan från kund, ledde till förändringar i interna arbetsprocesser och en betydande investering i produktionen. Den stora investeringen inkluderar Tantecs PlasmaTEC-X, som tillhandahåller ytbehandling av ASD Lightings produkter och därmed säkerställer optimal komponentförberedelse.

Varför är plasmabehandling så viktig?

Plasmabehandling erbjuder en ekonomisk lösning för rengöring och aktivering av komponentytor före skumpackning. Komponentberedning är ett viktigt steg före bindningsprocesser. Plasmaytbehandling förbättrar vätbarheten och fulländar vidhäftningen av skum.

Vad är PlasmaTEC-X

Tantecs atmosfäriska plasmabehandlingssystem PlasmaTEC-X är uppbyggt kring konceptet med en högspänd plasmaurladdning med likström i atmosfärisk luft. Denna enhets mångsidighet möjliggör användning i helt integrerade robotceller, som en fristående enhet eller på nästan vilken produktionslinje som helst.

AirTEC-systemet, tillsammans med den universella effektingången, gör PlasmaTEC-X mycket användarvänlig. Inga justeringar behövs, anslut bara till huvudström och tryckluft så är enheten klar för användning.

Plasmabehandling används i nästan alla industriella tillverkningsprocesser och vi har mer än 40 års erfarenhet av att leverera rätt utrustning för ytbehandling av alla typer av material.