Tantecs koronabehandling används i Richards Wilcox garageportar

För många människor är garageporten husets andra ingång. Innan du kan gå in genom ytterdörren parkerar du din bil i garaget, och det är där garageporten hamnar i fokus. Du vill självklart att den ska fungera. Och den ska passa med den övergripande stilen i ditt hem.

Tekniken som krävs för att göra en sådan garageport är det dock inte något som alla tänker på, men folket på Richards Wilcox gör det.

För att göra garageportarna både säkra och funktionella består garageporten av sektioner eller paneler så att garageporten kan rullas upp och vikas. Varje dörrsektion har utvändiga stålytor och ett lager polyuretanskum som både håller ihop ytorna och ger bättre termisk verkningsgrad.


Copyright: Richards Wilcox 

Richards Wilcox har med tiden fulländat denna skumteknik genom att ständigt utveckla sina processer för att skapa bästa möjliga slutprodukt.

Plasmabehandling förbättrade vidhäftningen

En av de kvalitetssäkrande åtgärderna var att undersöka alternativ för plasmabehandling för att förbättra vidhäftningen på panelerna.

Denna behandling ändrar ytspänningen för att öka vidhäftningsvärdet, så användning av det skulle säkerställa att polyuretanskummet skulle fästa ännu bättre på panelerna.

De undersökte företagen som tillverkade maskiner som utförde denna plasmabehandling och bestämde sig snabbt för att Tantec var det bästa valet. När Richards Wilcox kontaktade Tantec gjordes en överenskommelse om att göra några tester innan Richards Wilcox köpte en maskin för att säkerställa att de valde rätt maskin för uppgiften:

”Så Scott Beatty från Tantec kom in, han hade med sig en liten bärbar koronabehandlingsenhet och vi gjorde några behandlingstester. Vi körde några tester, och vi såg många goda resultat när det gäller vidhäftning”, säger Engineering Manager, Dhruv Kumar.

Därifrån var det en självklarhet för Richards Wilcox att välja Tantecs SheetTEC-enhet för sina produktionslinjer:

”Då lade vi en order hos Tantec på att köpa två enheter till våra två linjer. Installationen gjordes där och då när de kom, och nu körs de heltid. Hittills har vi inte haft några verkliga problem, och våra testresultat visar på ökad vidhäftning.”

Ett fantastiskt samarbete

Under hela processen var Richards Wilcox imponerade av Tantecs service. I samband med installationen och förberedelsearbetet pratade Kumar med det danska kontoret:

”När installationen pågick hade vi ett par mindre problem. Men återigen var det danska kontoret fantastiskt. Jag har noll klagomål på det […] de var superlyhörda när det gällde att försöka lösa problemen, skicka oss reservdelar mycket snabbt och allt det.”

Richards Wilcox märkte snart att deras nyinstallerade utrustning var extremt lätt att använda. På Tantec är vi stolta och glada över att implementeringen har varit en sådan enorm framgång, men för Scott Beatty kom inte detta som någon överraskning:

”Att arbeta med människorna på Richards Wilcox har bara varit fantastiskt. De har varit superprofessionella och kunniga från början, så jag är inte förvånad över att deras produktionslinje lätt drar nytta av koronabehandlingstekniken.”

Utrustningen Richards Wilcox valde

Richards Wilcox valde en Tantec SheetTEC-enhet för sin produktionslinje.

SheetTEC-enheten är en 34 tum bred högfrekvent koronabehandlare. Enheten på Richards Wilcox är utrustad med keramiska elektroder för optimerad behandling av deras icke-ledande polymerdörrpaneler.

SheetTEC är integrerad i Richards Wilcox transportörssystem som en genomgångslösning för att säkerställa hög kapacitet i produktionsflödet.

Richards Wilcox har varit i branschen sedan 1912 och har etablerat ett rykte för utomordentlig kvalitet och kundservice. Richards Wilcox vipportar är konstruerade enligt högsta branschstandard med överlägsna maskinvarukomponenter och exklusiv Neufoam™-polyuretan.